Özbekistan’ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarından Önemli...

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarından Önemli Açıklamalar

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Shukhrat Yıgıtalıev, ‘Siyasi ve ticari ilişkilerimiz iyiye gidiyor. Özbekistan-Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2 milyar dolara yaklaştı. Yeni dönemde ekonomik diplomasiye önem veriyoruz’ dedi

06 Ekim 2018 - 12:12

Müsteşar Yıgıtalıev, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti ve ardından iş adamları ile toplantıda bir araya geldi

Ticari ilişkilerin iyiye gittiğinin altını çizen Yıgıtalıev, ‘Özbekistan-Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2 milyar dolara yaklaştı. Yeni dönemde ekonomik diplomasiye önem veriyoruz. Özellikle ticaret ve sanayi odalarıyla iyi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz’ dedi

Yıgıtalıev, kapılarının Türk iş adamlarına açık olduğunu vurgulayarak, ‘Ortak değerlerimizin turizmde önemli artı yaratacağına inanıyoruz. İşbirliğinin yanı sıra bizim için büyük kazanım olacağına inandığımız nokta şudur, Türk iş adamlarının iş kültürünü de öğrenmek istiyoruz. Dünyaya kapılarını yeni yeni açmaya başlayan bir ülke için bizim iş dünyamız açısından bunu çok önemsiyoruz. Ayrıca vize kolaylığı da mevcut’ açıklamasını yaptı

Büyükelçilik yetkilisi Abdulmelik Tuyçibayev ise iş adamlarına "Özbekistan'da Yatırım Yapmak için 10 Neden" başlıklı sunum yaptı

Özbekistan'ın yeni dönemde liberal ve yeniliklere açık bir siyasi yapıya sahip olduğuna işaret eden Tuyçibayev, iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerde ele alınan konuları anımsattı

Tuyçibayev, Özbekistan'da Türk iş adamlarına en iyi ortamın oluşturulduğunu belirterek, "Onların sermayesini, mülkünü ve hukuklarını her yönden kanunen koruyacağız. Eminim çabalarımızla Özbekistan'la Türkiye arasındaki ticaret, ekonomi, yatırım alanlarındaki iş birliği ile kalite açısından ileri bir seviyeye götürebileceğiz’ yorumunu yaptı

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
‘Harflerin Yaydığı Enerji, Başarıyı veya Başarısızlığı Doğrudan Etkiler’
‘Harflerin Yaydığı Enerji, Başarıyı veya Başarısızlığı...
Atatürk’ü Ölümsüzleştiren 24 Maddelik İcraatları