• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • GAYRİMENKUL
  • ANALİZ
  • SANAYİ
  • TURİZM
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TARIM
  3. Türk kuru meyve sektörü Hindistan seferinde
TARIM
Yayınlanma: 19 Şubat 2025 - 18:54

Türk kuru meyve sektörü Hindistan seferinde

Türk kuru meyve sektörü hedef pazar olarak belirlediği Hindistan’da konumunu güçlendirmek ve 2024 yılında 1,8 milyar dolar olan ihracatını 2025 yılında 2 milyar dolara çıkarmak için “TURKISH DRIED FRUITS” isimli TURQUALITY Projesine start verdi.

TARIM
19 Şubat 2025 - 18:54
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk kuru meyve sektörü Hindistan seferinde
Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, antep fıstığı başta olmak üzere Türk kuru meyvelerinin dünya genelinde bilinirliğini ve tüketimini artırmak için kuru meyve sektöründeki üç ihracatçı birliği “TURKISH DRIED FRUITS” isimli TURQUALITY Projesinde güçlerini birleştirdi.

“TURKISH DRIED FRUITS” TURQUALITY Projesi’nde hedef pazar olarak Hindistan seçildi. Üstün kalitesi, zengin tadı ve kapsamlı sağlık yararlarıyla tanınan Türk Kuru Meyveleri görkemli bir lansmanla Hindistan’da tanıtıldı.

Türk Kuru Meyveler Sektör Kurulu ve Hindistan Kuruyemiş ve Kuru Meyveler Konseyi (NDFCI) iş birliğiyle, düzenlenen tanıtımda konuşan Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz, Türkiye’nin kurutulmuş meyve üretiminde ve ihracatında dünya lideri olduğunu, Türkiye’nin, zengin tarımsal mirasından ve sürdürülebilir çiftçilikten yararlanarak dünya çapında 150'den fazla ülkeye yüksek kaliteli ürünler tedarik ettiğini vurguladı.

 

İHRACATTA HEDEF 2 MİLYARI AŞMAK

Hintli tüketicileri incir, kayısı, kuru üzüm ve antep fıstığı gibi çeşitli yemeklerde hem lezzeti hem de besin değerini artıran, atıştırmalık, pişirme ve süsleme için ideal olan birinci sınıf Türk kuru meyveleriyle tanıştırmak istediklerini dile getiren Öz, “Hintli tüketicilere Türk kuru meyvelerinin birinci sınıf kalitesini, zengin tadını ve sağlık yararlarını sunmaya odaklanan bir girişim olan “TURKISH DRIED FRUITS” TURQUALITY Projemizin Hindistan Kampanyası'nı tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Türkiye'nin sürdürülebilir tarımdaki uzmanlığıyla, kuru incirlerimiz, kayısılarımız, kuru üzümlerimiz ve antep fıstıklarımız Hindistan'ın çeşitli yiyecek seçeneklerine besleyici ve lezzetli bir katkı sunuyor. Bu kampanya, Hintli tüketicilere günlük beslenmelerini ve mutfak deneyimlerini geliştiren doğal, yüksek kaliteli seçenekler sunuyor. 2024 yılında 1,8 milyar dolarlık ihracata imza attık. Hindistan pazarında konumumuzu güçlendirerek 2 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağız” diye konuştu.

 

Hindistan’ın, şenliklerinde, kutlamalarında, geleneksel tatlılarda ve sağlıklı atıştırmalıklarda kurutulmuş meyvelerle güçlü bir kültürel bağa sahip olduğunun altını çizen Öz şöyle devam etti. “Hindistan’ın doğal olarak güneşte kurutulmuş, koruyucu içermeyen kurutulmuş meyvelerimiz için ideal bir pazar olduğuna inanıyoruz."

Türkiye’nin Mumbai Başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur ise, “TURKISH DRIED FRUITS” isimli TURQUALITY Projesi’nin lansmanının Türkiye ile Hindistan arasındaki ticari ilişkileri güçlendirecek önemli bir adım olduğunu vurguladı. Eruygur; “Türk kuru meyvelerinin Hindistan'a getirilmesi, iki ulusumuz arasındaki sürekli büyüyen ticaret ve kültürel bağların bir yansımasıdır. Türkiye ve Hindistan zengin bir mutfak geleneğine sahiptir ve bu girişim gıda sektöründe iş birliği için yeni fırsatlar sunmaktadır. Her iki ülke de ticaret ilişkilerini genişletmeye devam ettikçe, Türk kuru meyvelerinin Hint evlerinde ve gıda endüstrilerinde özel bir yer bulacağından eminiz." dedi.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
22 yılda Ankara'nın yüz ölçümüne yakın tarım alanı kaybedildi
22 yılda Ankara'nın yüz ölçümüne yakın tarım alanı kaybedildi
Tarım sezonunda yağışlar yüzde 87 arttı
Tarım sezonunda yağışlar yüzde 87 arttı
Bakan Yumaklı açıkladı: 218 projeye 2,5 milyar lira hibe verilecek
Bakan Yumaklı açıkladı: 218 projeye 2,5 milyar lira hibe verilecek
Tarım Kredi Genel Müdürü Aydın, kurumun çalışmalarını ve yeni projelerini anlattı Açıklaması
Tarım Kredi Genel Müdürü Aydın, kurumun çalışmalarını ve yeni projelerini anlattı Açıklaması
Son Haberler
TOGG MAYIS KAMPANYASI 2026: Togg faizsiz kredi kampanya şartları neler, nasıl başvurulur? (TOOG BAYRAM KAM...
TOGG MAYIS KAMPANYASI 2026: Togg faizsiz kredi kampanya şartları neler,...
TCMB Başkanı Karahan: Savaş kararlılığımızı değiştirmiyor
TCMB Başkanı Karahan: Savaş kararlılığımızı değiştirmiyor
Yabancı yatırımcıya teşvik düzenlemesi
Yabancı yatırımcıya teşvik düzenlemesi
Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE nisanda arttı
Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE nisanda arttı
Satışlar patladı kapış kapış alındı: Bir milyondan fazla satıldı
Satışlar patladı kapış kapış alındı: Bir milyondan fazla satıldı
Ticaret Bakanlığı, Ramazan Öncesi Restoranlara Fiyat Denetimi Yapıyor
Ticaret Bakanlığı, Ramazan Öncesi Restoranlara Fiyat Denetimi Yapıyor

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
GAYRİMENKUL
ANALİZ
SANAYİ
TURİZM
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tumeva Bilişim