• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • GAYRİMENKUL
  • ANALİZ
  • SANAYİ
  • TURİZM
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SANAYİ
  3. ASO heyeti Güney Kore'de nükleer enerji ve güvenlik konferansı'na katıldı
SANAYİ
Yayınlanma: 03 Ocak 2025 - 22:45

ASO heyeti Güney Kore'de nükleer enerji ve güvenlik konferansı'na katıldı

Ankara Sanayi Odası’nın, nükleer güç santrali projelerinde yerli tedarik oranını artırmayı amaçlayan Nükleer Sanayi Kümelenmesi ASO NÜKSAK üyeleri, Güney Kore’de düzenlenen “NES 2024 Nükleer Enerji ve Güvenlik Konferansı”na katıldı

SANAYİ
03 Ocak 2025 - 22:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ASO heyeti Güney Kore’de nükleer enerji ve güvenlik konferansı’na katıldı
Bu alanda çalışan sanayicilerle bir araya gelen ASO NÜKSAK üyeleri, nükleer enerji alanında faaliyet gösteren firmaları ve Saeul Nükleer Güç Santralini de ziyaret etti.

 

Ankara Sanayi Odası’nın 2016 yılında Nükleer UR-GE Projesi ile temellerini attığı Nükleer Sanayi Kümelenmesi ASO NÜKSAK üyeleri, nitelikli ürün geliştirme, Ar-Ge, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin yanı sıra nükleer güç santrallerinde deneyimli ülkeleri de ziyaret ederek çalışmalarını sürdürüyor. Küme üyeleri Güney Kore’de düzenlenen “NES 2024 Nükleer Enerji ve Güvenlik Konferansı”na katıldı.

Güney Kore’nin Gyeongju kentinde düzenlenen konferansta ASO NÜKSAK Üyeleri, firmalarını ve üretim kabiliyetlerini tanıttıkları toplantılara katıldı, ikili görüşmelerde bulundu.

ASO ve ASO NÜKSAK Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Özbozkurt başkanlığındaki heyet, Güney Kore ziyaretinde Ulsan Bölgesi’nde yer alan Samhong Machinery, PK Vana ve Doosan’ın sanayi tesislerini de ziyaret etti. Firmaların nükleer sanayii üretim kabiliyetlerini yakından görme imkanı bulan ASO NÜKSAK üyeleri, üretim süreçleriyle ilgili ayrıntılı bilgi aldılar.

Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği’ni ziyaret eden ASO NÜKSAK Heyeti, Ticaret Müşaviri Özlem Üntez ile bir araya geldi. Ziyarette Türkiye ile Güney Kore arasındaki ticari faaliyetler ve yeni pazar çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Güney Kore’nin yakın dönem yatırım planlarının enerji ve  yüksek teknolojili ürünlere odaklandığının ifade edildiği görüşmede, ülkedeki KOBİ kümelenmelerinin Türkiye ve Güney Kore arasındaki olası iş birlikleri için iyi bir başlangıç noktası olacağına dikkat çekildi.

ASO NÜKSAK Heyeti Saeul Nükleer Güç Santralini de ziyaret etti. Santralin nükleer uzmanlarından bilgi alan heyet, santrali inceleme fırsatı da buldu. Santralin ilk inşaatından bu yana geliştirilen güvenlik önlemleri, radyasyon güvenliği ve kontrol odası hakkında bilgi alan heyet, yakıt bekletme havuzu ve türbin adasını da gözlemledi.

Nükleer enerjide rekabet gücümüzü artırma açısından verimli bir ziyaret oldu

ASO NÜKSAK’ın Güney Kore ziyaretini değerlendiren ASO ve ASO NÜKSAK Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Özbozkurt, programın küme üyelerinin nükleer enerji alanındaki üretim kapasitelerini geliştirme ve uluslararası pazarda rekabet güçlerini artırma açısından son derece verimli geçtiğini belirtti. Özbozkurt, “NES 2024 Konferansı'nda gerçekleştirilen iş görüşmeleri ile sanayicilerimiz hem Güney Kore'nin ileri üretim tekniklerini yakından incelediler, hem de firmalarını tanıtma fırsatı buldular. Ayrıca Samhong Machinery, PK Vana ve Doosan gibi sektör lideri firmaların tesislerinde edindiğimiz tecrübeler, ilerleyen süreçlerde nükleer projelerde daha aktif rol almamız için önemli bir yol haritası oluşturdu” dedi.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Toplam sanayi üretici fiyat endeksi Haziran'da arttı
Toplam sanayi üretici fiyat endeksi Haziran'da arttı
Baykar ve Leonardo, geleceğin hava muharebesine hazırlanıyor
Baykar ve Leonardo, geleceğin hava muharebesine hazırlanıyor
İkinci el otomobilde fiyatlar düşerken arz artışı yaşandı
İkinci el otomobilde fiyatlar düşerken arz artışı yaşandı
En çok satılan otomobil markaları belli oldu
En çok satılan otomobil markaları belli oldu
Son Haberler
Emlak Konut'un Gölbaşı projesinde şirket payı 8 milyar TL'yi aştı
Emlak Konut'un Gölbaşı projesinde şirket payı 8 milyar TL'yi aştı
Ankara dünyanın en iyi 100 öğrenci şehri arasında yer aldı
Ankara dünyanın en iyi 100 öğrenci şehri arasında yer aldı
EGO otobüs filosu 20 yeni araçla 1.999 araçlık kapasiteye ulaştı
EGO otobüs filosu 20 yeni araçla 1.999 araçlık kapasiteye ulaştı
Lojistik depolarda yatırım değerini teknik standartlar belirliyor
Lojistik depolarda yatırım değerini teknik standartlar belirliyor
Boyner'in yeni mağazası Merkez Ankara'da açıldı
Boyner'in yeni mağazası Merkez Ankara'da açıldı
Polat Enerji ile SolarToday arasında 15 mwh enerji depolama sistemi anlaşması
Polat Enerji ile SolarToday arasında 15 mwh enerji depolama sistemi anlaşması

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
GAYRİMENKUL
ANALİZ
SANAYİ
TURİZM
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tumeva Bilişim