• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • GAYRİMENKUL
  • ANALİZ
  • SANAYİ
  • TURİZM
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GAYRİMENKUL
  3. Bakan Kurum: Deprem konutu sayımızı 200 bine ulaştırmak için çalışıyoruz
GAYRİMENKUL
Yayınlanma: 23 Ağustos 2024 - 10:49

Bakan Kurum: Deprem konutu sayımızı 200 bine ulaştırmak için çalışıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum (Deprem konutu) Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bine ulaştırmak için çalışmalarımızı...

GAYRİMENKUL
23 Ağustos 2024 - 10:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Kurum: Deprem konutu sayımızı 200 bine ulaştırmak için çalışıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2025 yılı sonuna geldiğimizde, depremzede kardeşlerimizin tamamı yeni yuvalarına kavuşacak." dedi.

Bakan Kurum, Atatürk Bulvarı Rezerv Alan Şantiye Alanı'ndaki incelemelerinin ardından gazetecilere, depremzedeler için yapılan yeni konutların hızla yükseldiğini söyledi.

Deprem bölgesindeki 11 ilde 302 bin konutun yükseldiğini anlatan Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"Bunların 76 binini kardeşlerimize teslim ettik. Son 50 günde, çok büyük bir gayretle 29 bin yeni yuvamızın daha ihalesini yaptık, çalışmalarımızı başlattık. 441 bin hak sahibi vatandaşımıza ilişkin tüm inşaat süreci yıl sonuna kadar başlamış olacak. Eylül ayında 24 bin konutumuzu bitirip, teslim sayımızı 100 bine ulaştıracağız. Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2025 yılı sonuna geldiğimizde, depremzede kardeşlerimizin tamamı yeni yuvalarına kavuşacak. 14 milyon insanımız yeni, sağlıklı, güvenli hayatlarına başlayacak. On binlerce dükkanımızın kapıları berekete, bolluğa açılacak."

Bakan Kurum, Adıyaman'ın merkez, Gölbaşı ve Besni ilçelerinde 45 bin 444 konutun inşasının devam ettiğini ifade etti.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü dile getiren Kurum, şöyle devam etti:

"Biz hep, vatandaşımız ne isterse onu yaparız dedik. Yine aynısını yapıyor Besni merkezde vatandaşların talepleri doğrultusunda ay sonunda ihalesine çıkıyor, inşa sürecini hızla başlatıyoruz. Adıyaman'da yılsonuna kadar teslim ettiğimiz 8 bin 174 konuta 19 bin 314 konut ve işyerini daha ekleyeceğiz ve yaklaşık 27 bin 400 konut ve iş yerini yıl sonuna kadar teslim etmiş olacağız. Adıyaman Meydan Projemizi, şehir merkezini içine alan 70 bin metrekarelik geniş bir bölgede yapıyoruz. 660 dükkan ve ofisiyle, kütüphanesi, müzesi, okulu, camileriyle; gençlik merkezi, parkı ve kafeleriyle; her türlü sosyal ihtiyaca cevap veren bir eser olacak. Vatandaşlarımızdan Eylül ayında talepleri toplayacağız. Vatandaşların yüzde 70'inin onay vermesi halinde meydan projesini Adıyaman'a kazandırmış olacağız."

Tarihi alanlarda da restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Kurum, Tuz Hanı ve Ulu Camii'nde tekrar eski günlerine kavuşacağını söyledi.

Bakan Kurum, "Adıyaman Üniversitemizin Morfoloji, Diş Hekimliği Fakültesi ve Lojmanlarının ihalesini de 30 Eylül'de yapacak, üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Böylece, Adıyamanımızın gençlerine en iyi şartlarda eğitim ortamı sağlamış olacağız. Biz, bu yuvalar bitene kadar, Adıyaman’ımızı yeniden ayağa kaldırana kadar burada olacağız." dedi.

Kurum, deprem bölgesinin Türkiye'nin birinci gündemi olarak kalması için mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bakan Kurum'a Vali Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faysal Ergezen, AFAD İl Müdürü Tuncer Şeyda ile diğer ilgililer eşlik etti.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Konut satışlarında dengeler değişiyor... İlk el artarken ikinci elde düşüş
Konut satışlarında dengeler değişiyor... İlk el artarken ikinci elde düşüş
Gayrimenkul PR: Ankara konutunda reel baskı sürüyor
Gayrimenkul PR: Ankara konutunda reel baskı sürüyor
Sincan Saraycık-Eskişehir Yolu arası 6 şeritle yenileniyor
Sincan Saraycık-Eskişehir Yolu arası 6 şeritle yenileniyor
Konut Fiyat Endeksi yıllık artsa da reelde geriledi
Konut Fiyat Endeksi yıllık artsa da reelde geriledi
Son Haberler
Kayseri dinamiklerinden Ankara çıkarması
Kayseri dinamiklerinden Ankara çıkarması
Otomobilden konserve kutusuna: Küresel alüminyum arzı tepetaklak oldu!
Otomobilden konserve kutusuna: Küresel alüminyum arzı tepetaklak oldu!
Küresel ekonomide ezberler bozuluyor: Anadolu'ya 4 yeni sanayi koridoru!
Küresel ekonomide ezberler bozuluyor: Anadolu'ya 4 yeni sanayi koridoru!
Tabağınızdaki yemeğin gizli sahipleri: Gıda krizi kapıda!
Tabağınızdaki yemeğin gizli sahipleri: Gıda krizi kapıda!
Emekli ve memur zammında Temmuz senaryoları: Masada iki farklı model var
Emekli ve memur zammında Temmuz senaryoları: Masada iki farklı model...
KKM'de gerileme sürüyor
KKM'de gerileme sürüyor

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
GAYRİMENKUL
ANALİZ
SANAYİ
TURİZM
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tumeva Bilişim