• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • GAYRİMENKUL
  • ANALİZ
  • SANAYİ
  • TURİZM
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Kraliyet Darphanesi'nde altın ve gümüşe yüksek talep: Satışlar rekor kırdı
GÜNCEL
Yayınlanma: 28 Mayıs 2026 - 11:10

Kraliyet Darphanesi'nde altın ve gümüşe yüksek talep: Satışlar rekor kırdı

İngiltere Kraliyet Darphanesi, 2026’nın ilk çeyreğinde altın ve özellikle gümüşe yönelik talepte tarihi seviyelere ulaşıldığını açıkladı. Gümüş satışlarındaki yüzde 1000’lik artış dikkat çekerken, yatırımcıların enflasyon ve piyasa risklerine karşı değerli metallere yöneldiği belirtildi.

GÜNCEL
28 Mayıs 2026 - 11:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kraliyet Darphanesi’nde altın ve gümüşe yüksek talep: Satışlar rekor kırdı
İngiltere Kraliyet Darphanesi (Royal Mint), 2026 mali yılının ilk çeyreğinde altın ve gümüş yatırım ürünlerine yönelik talepte rekor seviyelere ulaşıldığını açıkladı. Kurumun verilerine göre özellikle gümüşe olan ilgi olağanüstü bir artış gösterirken, yatırımcıların enflasyon ve piyasalardaki belirsizliklere karşı değerli metallere yöneldiği dikkat çekti. Ocak–mart dönemini kapsayan süreçte Kraliyet Darphanesi, çevrim içi değerli metal işlemlerinde şimdiye kadarki en yoğun çeyreğini yaşadı. Altın külçe satışlarının, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 94 arttığı bildirildi. En çarpıcı yükseliş ise gümüş tarafında görüldü. Gümüş satışlarının yüzde 1000 oranında artması, yatırımcı ilgisinin yönünü net şekilde ortaya koydu.

GÜMÜŞE YOĞUN İLGİ DİKKAT ÇEKTİ

Darphane açıklamasında, bu dönemin yıldız yatırım aracının gümüş olduğu vurgulandı. Bazı yatırımcıların fiyatlardaki yükselişi kâr satışı için değerlendirdiği, ancak büyük bir kesimin uzun vadeli değer artışı beklentisini sürdürdüğü ifade edildi. Ayrıca geri satılan gümüş miktarının değer bazında yüzde 3300 arttığı belirtilse de, piyasadaki güçlü talebin devam ettiği kaydedildi. Verilere göre yatırımcılar, sattıkları her bir ons gümüşe karşılık ortalama iki ons yeni alım gerçekleştirdi.

UZUN VADELİ GÜVEN ARTIYOR

Kraliyet Darphanesi Özel Servet Danışmanı Stuart O'Reilly, yatırımcı davranışlarında belirgin bir değişim yaşandığını söyledi. O'Reilly, değerli metallerin artık sadece alternatif bir yatırım aracı olarak değil, aynı zamanda enflasyon ve piyasa risklerine karşı temel bir korunma yöntemi olarak görüldüğünü belirtti. Uzman isim ayrıca, kısa vadeli fiyat dalgalanmalarına rağmen yatırımcı güveninin güçlü kaldığını ve özellikle vergiden muaf altın ürünlerine talebin arttığını ifade etti.

DİJİTAL ALTINA DA REKOR

İLGİ Darphane verilerine göre, 2025/26 mali yılı içinde çevrim içi platformlar üzerinden altın ve gümüş işlemi yapan kullanıcı sayısı yüzde 49 oranında arttı. Bu kullanıcıların yaklaşık yüzde 60'ının ilk kez yatırım yapan kişilerden oluştuğu açıklandı. Öte yandan Kraliyet Darphanesi'nin KDV avantajı sunan dijital ürünü DigiGold da yoğun ilgi gördü. Dijital altın ve gümüş işlemleri toplam işlem hacminin yüzde 54'ünü oluşturdu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İpek Yolu'nda turizm hamlesi
İpek Yolu'nda turizm hamlesi
Bakan Şimşek: Cari açık yönetilebilir seviyelerde
Bakan Şimşek: Cari açık yönetilebilir seviyelerde
TÜSİAD heyeti Madrid'de temaslarda bulundu
TÜSİAD heyeti Madrid'de temaslarda bulundu
Ankara Esenboğa metrosu ihalesi iptal edildi: yeni süreç başlıyor
Ankara Esenboğa metrosu ihalesi iptal edildi: yeni süreç başlıyor
Son Haberler
Ankara’da 3 bin girişim 331 milyon dolar yatırım aldı
Ankara’da 3 bin girişim 331 milyon dolar yatırım aldı
Tıkanırcasına yeme davranışında tehlikeli döngü: pişmanlık yeni atakları besliyor
Tıkanırcasına yeme davranışında tehlikeli döngü: pişmanlık yeni...
Çayyolu İlko'da 6+1 yeşillikler içerisinde konforlu villa
Çayyolu İlko'da 6+1 yeşillikler içerisinde konforlu villa
İpek Yolu'nda turizm hamlesi
İpek Yolu'nda turizm hamlesi
Elektronik İlan Doğrulama Sistemi sonrası satılık taşınmaz ilan sayısı yüzde 26 azaldı!
Elektronik İlan Doğrulama Sistemi sonrası satılık taşınmaz ilan...
Bakır libresi Mayıs'ta zirve yaptı: Yüzde 5 artış bekleniyor
Bakır libresi Mayıs'ta zirve yaptı: Yüzde 5 artış bekleniyor

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
GAYRİMENKUL
ANALİZ
SANAYİ
TURİZM
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tumeva Bilişim