• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • GAYRİMENKUL
  • ANALİZ
  • SANAYİ
  • TURİZM
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Raylarda bayram trafiği... 2,8 milyon yolcu taşındı
GÜNCEL
Yayınlanma: 02 Nisan 2025 - 12:16

Raylarda bayram trafiği... 2,8 milyon yolcu taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistemleri toplam 2 milyon 876 bin 475 kişinin kullandığını ifade etti.

GÜNCEL
02 Nisan 2025 - 12:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Raylarda bayram trafiği... 2,8 milyon yolcu taşındı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı döneminde demiryolu ile gerçekleştirilen seyahat verilerini değerlendirdi.

Bakan Uraloğlu, 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı tren, anahat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistemleri toplam 2 milyon 876 bin 475 kişinin kullandığını ifade etti. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen yüksek hızlı tren ile anahat ve bölgesel trenlerde artan yolcu talebinin karşılanabilmesi için trenlerde toplam 12 bin 786 kişilik ek kapasite artışı yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, ayrıca Başkentray, Marmaray, İzban, Sirkeci-Kazlıçeşme ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy hatlarında ise 3 günlük bayram süresince ücretsiz hizmet verildiğini belirtti.

YÜKSEK HIZLI, ANAHAT VE BÖLGESEL TRENLER 276 BİN 102 YOLCU TAŞIDI

Ankara-İstanbul parkurunda ilave 6 YHT seferi ile toplam 2 bin 466 ilave koltuk kapasitesi sağladıklarını ifade ederek “29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında YHT’ler ile 138 bin 978 vatandaşımız seyahat etti.” dedi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, İzmir Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, Güney/Vangölü Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Ege Ekspresi, Erciyes Ekspresi, 6 Eylül Ekspresi, 17 Eylül Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Uzunköprü-Halkalı Bölgesel Treni ve Edirne-Halkalı Bölgesel Treni’ne ilave edilen toplam 172 vagonla 10 bin 320 koltuk kapasitesi artışı sağladıklarını kaydetti.

Bakan Uraloğlu, “Anahat ve bölgesel trenlerimizle de söz konusu tarihler arasında 137 bin 124 yolcu taşıdık. Böylece Yüksek Hızlı, Anahat ve Bölgesel Trenler ile toplam 276 bin 102 kişi seyahat etti.” şeklinde konuştu.

 

KENT İÇİ RAYLI SİSTEMLER 2 MİLYON 600 BİN 373 KİŞİYE HİZMET VERDİ

İstanbul'’da, 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde TCDD Taşımacılık tarafından işletilen başta Marmaray olmak üzere Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci- Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarında taşınan yolcu sayısına ilişkin bilgi veren Bakan Uraloğlu, "“İstanbul’'un iki yakasını demiryolu ile birbirine bağlayan asrın projesi Marmaray, Gebze-Halkalı arasında 2 milyon 156 bin 902 vatandaşımıza hizmet verdi. Halkalı-Bahçeşehir Hattı’nı 284, Sirkeci-Kazlıçeşme Hattı’nı 34 bin 310, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Hattı’nı da 117 bin 565 vatandaşımız kullandı" dedi.

Ankara'’da şehrin merkezinden geçen Başkentray’ın yolcu verilerini de değerlendiren Bakan Uraloğlu, 29 Mart -1 Nisan tarihleri arasında söz konusu kent içi raylı sistemleri toplam 2 milyon 600 bin 373 kişinin kullandığını duyurdu.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
81 ilde fırsatçılara göz açtırılmadı! 3 ayda 784,6 milyon TL ceza kesildi
81 ilde fırsatçılara göz açtırılmadı! 3 ayda 784,6 milyon TL ceza kesildi
Vergi avantajlarında yeni düzenleme: İhracatçı ve yatırımcıya teşvik paketi genişletildi
Vergi avantajlarında yeni düzenleme: İhracatçı ve yatırımcıya teşvik paketi genişletildi
TEİAŞ’ta üst düzey görev değişikliği
TEİAŞ’ta üst düzey görev değişikliği
ATO Başkanı Baran:
ATO Başkanı Baran: "Sinema ve dizi sektörünün sorunlarına çözüm için her türlü desteği vermeye hazırız"
Son Haberler
Yüksek bütçeli gayrimenkullerin satışında PR yönteminin etkisi artıyor
Yüksek bütçeli gayrimenkullerin satışında PR yönteminin etkisi...
Dumlupınar-İncek bağlantı yolunun akıbeti merak ediliyor
Dumlupınar-İncek bağlantı yolunun akıbeti merak ediliyor
Herkes günde en az 1 kere tıklıyor… Google yapay zekaya milyarlar yatıracak
Herkes günde en az 1 kere tıklıyor… Google yapay zekaya milyarlar...
81 ilde fırsatçılara göz açtırılmadı! 3 ayda 784,6 milyon TL ceza kesildi
81 ilde fırsatçılara göz açtırılmadı! 3 ayda 784,6 milyon TL ceza...
Vergi avantajlarında yeni düzenleme: İhracatçı ve yatırımcıya teşvik paketi genişletildi
Vergi avantajlarında yeni düzenleme: İhracatçı ve yatırımcıya...
Zorunluluk sona erdi... Lastikleri çıkarmadan önce okuyun!
Zorunluluk sona erdi... Lastikleri çıkarmadan önce okuyun!

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
GAYRİMENKUL
ANALİZ
SANAYİ
TURİZM
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tumeva Bilişim