• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • GAYRİMENKUL
  • ANALİZ
  • SANAYİ
  • TURİZM
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GAYRİMENKUL
  3. Yeşil binalara talep artıyor
GAYRİMENKUL
Yayınlanma: 28 Mart 2025 - 23:16

Yeşil binalara talep artıyor

Son yıllarda tüketicilerde iklim değişikliğine karşı artan hassasiyet ve iklim krizi kaynaklı doğa olayları sonrası yeşil binaların sayısında yükseliş yaşanırken, bu alandaki projelere talep artıyor.

GAYRİMENKUL
28 Mart 2025 - 23:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yeşil binalara talep artıyor
Çevre ve doğal kaynaklara etkiyi azaltmak için tasarlanan ve geleneksel inşaat pratikleriyle kıyaslandığında çevreye daha az zarar veren yeşil binalar son dönemde daha fazla gündeme gelmeye başladı. Yapımında yenilikçi teknolojilerin ve malzemelerin kullanıldığı, çevre üzerinde olumsuz etkisi daha az olan, bakım maliyeti düşük ve kaynakları verimli kullanan yeşil binaların sayısı, dünyanın birçok yerinde artmaya başladı.

Ülkemizde de bu konuda farkındalık oluşmaya başlanırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu alanda çok sayıda düzenleme yapılıyor ve üreticiler yeşil bina konusunda teşvik ediliyor.Yeşil bina projelerini teşvik etmek için "emlak vergisi muafiyeti, KDV ve harç indirimi, düşük faizli yeşil kredi, yenilenebilir enerji teşviki" gibi destekler sunuluyor.

Ülkemizde  sertifikalandırılmış yeşil bina sayısı 700 civarında ancak bunların büyük kısmını ticari yapılar ve kamu binaları oluşturuyor. İnşa süreci devam eden yeşil bina sayısı ise 1200 civarında. Enerji verimliliği ve daha sağlıklı olması gibi etkenler de düşünüldüğünde tüketicilerin son dönemde yeşil bina talebi gözle görülür şekilde artmasına rağmen özellikle konut tarafında rakamlar henüz istenilen seviyede değil.

Bu  alandaki yüksek talebi göz önünde bulunduran Ekizoğlu Yapı A.Ş. tarafından hayata geçirilen projelerde yeşil bina konsepti uygulanmaya başlandı.

"Anadolu Yakası'nın ilk onaylı yeşil projelerinden birisine başlıyoruz"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekizoğlu Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekiz, İstanbul Anadolu Yakası'nda ve özellikle Kadıköy bölgesinde bugüne kadar çok sayıda proje hayata geçirdiklerini belirterek, inşaatlarındaki memnuniyet oranlarının çok yüksek olduğunu söyledi.

Sektörde yenilikçi ve çevre dostu projelerle gündeme geldiklerini dile getiren Ekiz, son olarak yeşil binalara yönelik talebi ve iklim değişikliği ile mücadeleyi göz önünde bulundurarak çok kıymetli bir projeyi hayata geçireceklerini anlattı.

Ekiz, "Kadıköy Kalamış'ta inşasına başlayacağımız ve lansmanını kısa süre önce yaptığımız Kalamış Grup Palas projesi sertifikalı ilk yeşil bina olmaya aday. Çevre dostu yapı malzemeleri ve sürdürülebilir çözümleriyle dikkat çeken proje, tüm Türkiye'ye örnek teşkil edecek" dedi.

"Sınırlı sayıda dairemiz mevcut"

Mustafa Ekiz, bu proje sayesinde "sürdürülebilir yaşam konseptiyle modern ve konforlu bir yaşam sunmayı" hedeflediklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projemizde yağmur suyu, tuvalet rezervuarlarında yeniden kullanılacak şekilde entegre edilecek. Isı yalıtım malzemelerinin kalınlığı artırılarak enerji tasarrufu sağlanacak. İç ortam kalitesini yükseltecek uygulamalarla konforlu bir yaşam alanı sunulacak. Ayrıca proje, çevreye duyarlı yapı malzemeleri ve düşük devirli bataryalar gibi enerji verimliliğini destekleyen çözümlerle donatılıyor. Atık yönetiminde ise 4 ayrı kategoriye bölünmüş bir plan uygulanarak geri dönüşüm ve atık azaltımı sağlanacak. Aydınlatmada ise güneşin analizine göre seçilen doğru LED kullanımıyla enerji verimliliği maksimum seviyeye çıkarılacak.” Ekiz, bu projenin karbon salımını azaltacağını, enerji ve su tasarrufu sağlayacağını kaydederek, "Geleceğin binaları çevre dostu olmalı" diye konuştu.

"Kadın dostu projelerde de gelecek”

Mustafa Ekiz, Ekizoğlu Yapı A.Ş. tarafından yeni projelerin de hayata geçirileceğini belirterek, konut üretimine en zor dönemde dahi ara vermediklerini ve bundan sonra da vermeyeceklerini söyledi. Ekiz, yeni projeler için Anadolu yakasında, özellikle Kadıköy, Bağdat Caddesi ve Kalamış’ta yoğunlaştıklarını bildirdi.

Kadın dostu projeler için de kollarını sıvadıklarını ve çalışmalara başladıklarını anlatan Ekiz, çevre dostu ve nitelikli projelerini müşterilerinin beğenisine sunduklarını anlattı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Küresel inşaat sektörü Ankara'da bir araya geldi
Küresel inşaat sektörü Ankara'da bir araya geldi
Ankara'da konut fiyatları enflasyonun gerisinde kaldı
Ankara'da konut fiyatları enflasyonun gerisinde kaldı
Gayrimenkul PR ile satıştaki hızınızı artırabilirsiniz
Gayrimenkul PR ile satıştaki hızınızı artırabilirsiniz
İnşaat maliyetleri yıllık yüzde 28,6 arttı... Artışı tetikleyen malzeme maliyetleri oldu
İnşaat maliyetleri yıllık yüzde 28,6 arttı... Artışı tetikleyen malzeme maliyetleri oldu
Son Haberler
Küresel inşaat sektörü Ankara'da bir araya geldi
Küresel inşaat sektörü Ankara'da bir araya geldi
Ankara'da konut fiyatları enflasyonun gerisinde kaldı
Ankara'da konut fiyatları enflasyonun gerisinde kaldı
SPK'dan finansal okuryazarlık vurgusu: Dijital çağda en güçlü güvencemizdir
SPK'dan finansal okuryazarlık vurgusu: Dijital çağda en güçlü güvencemizdir
Ciro artışı yetmiyor: İşletmelerde nakit akışı sorunu
Ciro artışı yetmiyor: İşletmelerde nakit akışı sorunu
Ciroyu sanayi, inşaat ve hizmet sürükledi
Ciroyu sanayi, inşaat ve hizmet sürükledi
Türkiye’nin ihracatta yükselen yıldızı
Türkiye’nin ihracatta yükselen yıldızı

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
GAYRİMENKUL
ANALİZ
SANAYİ
TURİZM
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tumeva Bilişim