Ankara’daki raylı sistem çalışmalarına ilişkin kritik detaylar paylaşan Bakan Uraloğlu, yeni hattın güzergahını netleştirdi. Projenin YHT Garı’ndan başlayarak Esenboğa Havalimanı’na, oradan da üniversite alanına kadar uzanacağını belirten Uraloğlu, şunları söyledi:"Hem modern hem de Başkentimize yaraşan bir hat olacak. Ankara’da ulaşım problemlerini artık yüzeyden çözmek çok zor. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi yer altına inmemiz gerekiyor. Bu projeyi 5 yıllık bir süreçte tamamlamayı öngörüyoruz."Etimesgut Havalimanı Haziran’a YetişiyorAnkara özelindeki bir diğer önemli gelişme ise Etimesgut Havalimanı oldu. Haziran ayında gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde havalimanındaki çalışmaların tamamlanacağını belirten Bakan, buranın hem protokol hem de yedek havalimanı olarak stratejik bir rol üstleneceğini ifade etti.Ankara-Niğde Otoyolu DevralınıyorBakan Uraloğlu, Kamu-Özel İş Birliği (KÖİ) projelerinin geleceğine dair de takvim verdi. Bu kapsamda, Ankara-Niğde Otoyolu’nun 2035 yılında tamamen devlete devredileceği açıklandı. Uraloğlu, bu projelerin işletme süreleri dolduğunda milletin malı olarak kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.
GÜNCEL
Yayınlanma: 13 Mart 2026 - 17:44
Ankara'da "hızlı" dönem: havalimanı metrosu için 5 yıllık geri sayım
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın ulaşım çehresini değiştirecek dev projenin müjdesini verdi. Başkent trafiğine nefes aldıracak olan 36 kilometrelik Esenboğa Havalimanı Metro Hattı için düğmeye basıldı
GÜNCEL
13 Mart 2026 - 17:44







Metronun parası belediyeden, ihalesi bakanliktan ,yandaş mutahit e kafanız bastımı
Bazıları belediyeciliği işe adam almak, konser düzenlemek vb abuk subuk işlerle uğraşmak sanıyor. Asıl işini yapmıyor. Ancak, bir gerçekte İstanbula yapı*** metroların onda biri Ankara’ya yapılsaydı biz yeterdi.
Metrolar, Japonya'da olduğu gibi yer üstünden de gidebilir. Beton ayaklar üstünde...
Niğde otoyolunu niye devlete devrediyorsunuz verin yandaşa cebi dolsun.
Boş verin lafları ankaralılar 2009 Bu güne kadar coook duydu o metroyu yaptık yapıyoruz laflarını hele her secim öncesi hemen yapılacak gibi laflar ve lafta kaldı akpm ve cemaati buyıl bitmeden erken genel secim yapsalar çok güzel olur
Metro yapmak devletin görevi mi, yoksa Belediyenin görevi mi? Hıdırlık tepeye gereksiz iki tane kule dikene kadar bu metroya çoktan baş***ır ve ilerlenirdi? Bir de utanmadan Devleti eleştiriyorsunuz..