• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YATIRIM
  • GÜNCEL
  • GAYRİMENKUL
  • ANALİZ
  • SANAYİ
  • TURİZM
  • TEKNOLOJİ
  • ENERJİ
  • TARIM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TARIM
  3. Hollanda ve Türkiye deneyimini birleştiriyor... Türkiye gübrede bölgesel üs oldu
TARIM
Yayınlanma: 13 Ocak 2025 - 05:43

Hollanda ve Türkiye deneyimini birleştiriyor... Türkiye gübrede bölgesel üs oldu

Hollanda, ileri teknoloji gübreleme çözümlerinde rotasını Türkiye'ye çevirdi. Tarım sektöründe dünya genelinde yenilikçi yaklaşımlarıyla tanınan Hollanda merkezli FerNaBio Fertilizer, Türkiye'yi sürdürülebilir tarım ve bitki besleme çalışmaları için bölgesel üs olarak seçti.

TARIM
13 Ocak 2025 - 05:43
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hollanda ve Türkiye deneyimini birleştiriyor... Türkiye gübrede bölgesel üs oldu
Türkiye'nin zengin tarım potansiyelinden yararlanmayı ve çevre dostu çözümleriyle Türk çiftçisine destek olmayı hedefleyen FerNaBio Fertilizer’in Genel Müdürü Rıdvan Pektaş, Türkiye’nin tarımsal verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından bölgesel bir merkez olma potansiyeline dikkat çekerek, bu iş birliğinin iki ülke tarım sektörüne de katkı sağlayacağını belirtti.

FerNaBio Fertilizer Genel Müdürü Rıdvan Pektaş, şirketin bitki besleme alanında geliştirdiği yenilikçi ürünlerle tarımda verimliliği artırmayı hedeflediğini belirterek, “Gübreleme yalnızca üretimi artırmakla kalmamalı, aynı zamanda çevre dostu yöntemlerle yapılmalı.” dedi. Pektaş, Hollanda’nın ileri teknoloji gübreleme çözümlerini Türkiye’ye taşıdıklarını ve çiftçilere en uygun ürünleri sunduklarını ifade etti.

Hollanda’nın yüksek kaliteli toz ve sıvı gübre teknolojileriyle Türkiye’nin geniş tarım arazilerini birleştirerek, farklı iklim koşulları ve toprak yapısına uygun çözümler sunarak üreticilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Pektaş, organik ve kimyasal gübrelerin yanı sıra mikrobiyal gübrelere de odaklandıklarını söyledi.

"TOPRAK VE ÇEVRE DOSTU GÜBRELEME ÖNCELİĞİMİZ"

Pektaş, tarımda sürdürülebilirlik ve çevresel etkilerin azaltılmasının önemine vurgu yaparak, “Türkiye’nin geniş tarım alanlarıyla Hollanda’nın yenilikçi teknolojisini buluşturuyoruz. Amacımız, sadece yüksek verim değil, aynı zamanda toprağı koruyan çevre dostu bir tarım yaklaşımıdır” dedi.

Türkiye’nin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu pazarlarında da faaliyet gösterdiklerini açıklayan Pektaş, yüksek kalitedeki ürünlerle ve üreticilere sağlanan teknik desteklerle uluslararası arenada rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerine dikkat çekti. Tarım sektörünün sürekli değiştiğini ve geliştiğini vurgulayan Pektaş, şöyle devam etti: “Biz de bu değişime ayak uydurmak için sürekli yenilikçi ve etkili çözümlerle ürün geliştirmeye odaklanıyoruz. Paydaşlarımızla iş birliği içinde çalışarak, tarımsal üretimde kaliteyi ve sürdürülebilirliği artırmayı hedefliyoruz.”

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tarımda üretici enflasyonu yüzde 43'ü aştı... Sebze fiyatlarında üç haneli artış!
Tarımda üretici enflasyonu yüzde 43'ü aştı... Sebze fiyatlarında üç haneli artış!
Tavuk yumurtasında rekor artış
Tavuk yumurtasında rekor artış
Hasan Hüseyin Yücel’den üretim ve ihracat mesajı
Hasan Hüseyin Yücel’den üretim ve ihracat mesajı
Bakan Kacır: Gıda sektöründe 8 bin 911 yatırıma teşvik desteği verildi
Bakan Kacır: Gıda sektöründe 8 bin 911 yatırıma teşvik desteği verildi
Son Haberler
NATO Zirvesi Ankara’yı canlandırdı: Otellerde yüzde 100 doluluk, turizmde rekor
NATO Zirvesi Ankara’yı canlandırdı: Otellerde yüzde 100 doluluk,...
Bayram tatili ikinci el otomobil pazarını yavaşlattı
Bayram tatili ikinci el otomobil pazarını yavaşlattı
TÜİK açıkladı: Türkiye’nin satın alma gücü Avrupa ortalamasının gerisinde kaldı
TÜİK açıkladı: Türkiye’nin satın alma gücü Avrupa ortalamasının...
Bakan Bolat: Türk müteahhitlik firmaları Gine’deki dev projelerde rol alacak
Bakan Bolat: Türk müteahhitlik firmaları Gine’deki dev projelerde...
Bakan Kurum, Haymana ve Gölbaşı belediye başkanlarıyla görüştü
Bakan Kurum, Haymana ve Gölbaşı belediye başkanlarıyla görüştü
Ticaret'ten 'cayma hakkı' açıklaması
Ticaret'ten 'cayma hakkı' açıklaması

Ana Sayfa
YATIRIM
GÜNCEL
GAYRİMENKUL
ANALİZ
SANAYİ
TURİZM
TEKNOLOJİ
ENERJİ
TARIM
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
  • ANALİZ
  • ENERJİ
  • GAYRİMENKUL
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SANAYİ
  • TARIM
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YATIRIM
  • Video Galeri
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Tumeva Bilişim